Drift

Jeg har egne servere gjennom Amazon Web Services (AWS). Servere er med høy kapasitet og ytelse. Backup blir tatt hver dag og du kan også få egne backup løsninger utover de total backupene jeg tar for hele systemet og alle kontoer.

Webserverene jeg bruker er av type CentOS/CloudLinux som en  linux/unix variant som kjører Apache webserver. Dette er verdens mest brukte system for drifting av websystemer, og er således vell utprøvd og alle mulige tillegg, oppdateringer og vedlikehold er godt tilgjengelig.

I og med at serveren mine går i AWS (cloud) er dette også da fritt for risiko som andre lokale drifts løsninger ville hatt. Jeg har ingen fysiske servere som kan gå i stykker. Nede tid er av et absolutt minimum og vil bare oppleves om jeg må gjøre noe spesielt i forhold til  din installasjon og kanskje noen minutter 2-4 ganger i året ved større oppdateringer av systemet.

Jeg har også egne såkalte navnetjenere. Dvs at om du har et domene registrert fra før av, så er det eneste du trenger å gjøre for at jeg skal kunne administrere alt for deg, er å peke ditt domene sitt navnetjenere (NS) mot mine tjenere. Om du ikke har domene fra før av kan jeg bistå deg med alt det praktiske rundt dette og driften av det.

Jeg tenker at du skal fokusere på din kjernevirksomhet også passer jeg på nettsidene dine. Enkelt og greit!